Vakantiewerk in de horeca

Ben je iemand die graag laat in de avond actief is en het lukt tot diep in de nacht door te werken? Dan zou het werken in de horeca wel eens wat voor jou kunnen zijn. Je kunt hier de hele avond/nacht mensen bedienen en je bent zelf ook gezellig onder de mensen. Je werkt in een gezellige sfeer, maar je moet wel de conditie hebben om flink aan te pakken. Misschien zie jij het werken in de horeca niet eens als echt werk, maar vind je het gewoon leuk om mensen te ontmoeten in hun vrije tijd. Deze zijn dan vaak ontspannen en gezellig. Ook de muziek, die er bij hoort maakt het werken in de horeca aangenaam.

Waar kun je werken?

Bij vakantiewerk in de horeca dan kun je denken aan het werken in een café, maar ook een restaurant behoort tot de mogelijkheden. Je zou dan in de vakanties alleen in de weekenden kunnen gaan werken, maar ook doordeweeks zijn er volop mogelijkheden. Zeker als je in de zomervakantie gaat werken, er gaan dan veel mensen wandelen en fietsen en dus ook lekker op de terrasjes zitten. Je kunt deze mensen dan gaan bedienen en een praatje maken. Dit is een leuke ervaring, je kunt zo direct zien hoe communicatief vaardig je bent en welke vaardigheden je eventueel nog bij moet leren. Je ontdekt op deze manieren je sterke en zwakke kanten in de omgang met mensen.

Belangrijke vaardigheden

Maar welke vaardigheden zijn er nog meer van belang als je in de horeca gaat werken? Je moet hierbij denken aan het contact maken met mensen, aan mensen laten zien dat je naar hen luistert, dus ook non verbale communicatie is hierbij van groot belang. Je moet ook goed iets kunnen onthouden, als je namelijk bij de ene tafel de bestelling opneemt en een andere tafel vraagt of dat zij een extra Cola mogen of ze willen een servetje hebben, dan moet je hen dit aan kunnen bieden. Je kunt zoveel mogelijk opschrijven, zeker als er veel mensen aan een tafel zitten dan is het verstandig om de bestelling te noteren zodat je niets vergeet. Onthoud wel dat je best eens wat kunt vergeten bij het werken in de horeca, het is namelijk een baantje waarbij je hard en veel moet lopen en niet stil kunt zitten. Als je eens wat vergeet, bied jij je verontschuldigingen aan en je maakt de bestelling alsnog compleet. Laat je niet afleiden door alle mensen die merken dat je eens wat bent vergeten want dit kan iedereen overkomen. Vergeten is menselijk en daar kun je dus niets aan doen! Blijf wel altijd zeer correct, ook al is een klant onredelijk.


€ 100,- of meer per maand bijverdienen?
Thuis verdienen met het invullen van vragenlijsten.

vragen beantwoorden


This entry was posted in Soorten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *