Scholieren

Scholieren willen graag wat geld bijverdienen, maar wat is nu geschikt vakantiewerk voor scholieren en hoe vind je nu een leuk baantje? Het is goed om eens op internet te gaan kijken want hier zijn veel mensen die iemand zoeken als vakantiekracht en misschien kan daar ook nog een leuk weekendbaantje uit rollen. Het is de bedoeling dat je bij het zoeken naar vakantiewerk voor scholieren iets gaat vinden wat je leuk vindt, stel jezelf daarom eens een aantal vragen:

  • Hoeveel wil je per uur verdienen?
  • Hoeveel uur wil je per week werken?
  • Op welke tijden wil je werken?
  • Wil je in een groot bedrijf werken of liever een klein bedrijf?
  • Wil je dicht bij huis werken of ben je bereid om een eindje te reizen met bijvoorbeeld het OV?
  • Heb je een rijbewijs nodig om op de plaats van bestemming te komen?
  • Welke soort werkzaamheden wil je wel en niet verrichten?
  • Heb je zin om bij het bedrijf te gaan beginnen en wat weet je al van het bedrijf?
  • Bereid je ook  alvast voor op de vraag of je bereid bent af en toe langer te werken.

Het is goed om voordat je zomaar bij een bedrijf vakantiewerk gaat doen eerst eens de website te bezoeken. Op deze manier weet je namelijk meer over wat zij zoal doen en kom je er misschien ook al achter wat voor werkzaamheden jij hier kunt gaan doen.

Solliciteren

Als je op zoek bent naar vakantiewerk voor scholieren dan kun je gaan solliciteren, dit kan op verschillende manieren. Je kunt gaan bellen of er een vacature is, je kunt een mailtje sturen met je CV en een motivatiebrief maar je kunt ook een brief schrijven en per post opsturen. Meestal gaat het solliciteren tegenwoordig via de mail maar ze vragen wel vaak je CV en een motivatie waarom je bij het bedrijf wilt komen werken in de vakantie. Zorg er voor dat je dit goed kunt verwoorden en maak geen fouten in de tekst. Laat de tekst desnoods even door iemand nalezen zodat je in ieder geval geen fouten maakt.

Wel of niet door

Als je een goede brief of mail hebt opgesteld en de ontvanger is benieuwd naar jou en je kennis, dan word je vast en zeker uitgenodigd voor een gesprek. Vertel daarom bij de motivatie nog niet teveel over jezelf, maar maak ze wel nieuwsgierig zodat je een grote kans hebt om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Wees niet te zeer teleurgesteld als een sollicitatie op niets uitloopt. Probeer het nog eens een ander bedrijf. Ook van het sollicitatiegesprek leer je een heleboel.


€ 100,- of meer per maand bijverdienen?
Thuis verdienen met het invullen van vragenlijsten.

vragen beantwoorden


This entry was posted in Informatie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *