Vakantiewerk vinden via een uitzendbureau

Als je vakantiewerk gaat zoeken dan kun je dat doen via internet, maar je kunt ook naar het uitzendbureau gaan. Je kunt jezelf hier dan in gaan schrijven en men vraagt dan wat gegevens van je, je moet ook aangeven wat voor werk je zou willen doen. Je wordt dan opgeroepen wanneer er een vakantiekracht nodig is binnen de branche die je hebt aangegeven. Het kan ook zijn dat het je niet uit maakt waar je vakantiewerk gaat doen, dan is de kans groot dat je nu alvast uit een grote map uit kunt gaan kiezen waar je wilt gaan werken.

Veel vacatures

Het klantenbestand bij een uitzendbureau is vaak erg groot en er is altijd wel werk, maar je moet het wel leuk vinden. Het werken in een callcenter vinden lang niet alle studenten leuk, maar sommige doen het juist erg graag.

Voordelen van vakantiewerk via een uitzendbureau

Het werken vanuit een uitzendbureau kan een groot aantal voordelen hebben, zij bemiddelen namelijk tussen jou en de opdrachtgever(s). Je kunt bij een uitzendbureau je wensen aangeven en dan gaan zij voor je op zoek naar geschikt werk. Je zou hier aan kunnen kloppen als je zelf al een lange vergeefse zoektocht hebt gehad naar leuk vakantiewerk. Maar het kan ook zijn dat je geen zin of tijd hebt om zelf vakantiewerk te gaan zoeken, dan is een uitzendbureau de ideale oplossing voor jou. Je kunt je hier ook met andere jongeren laten inschrijven, je kunt dan aangeven dat je samen een baantje wilt zoeken. Er zijn ook wel eens bedrijven bij die meerdere vakantiekrachten tegelijk nodig hebben en daar zou het uitzendbureau dan op kunnen reageren.

Leg afspraken schriftelijk vast

Bij het werken via een uitzendbureau is het belangrijk dat je te weten komt wat je gaat verdienen per uur, welke werkzaamheden je gaat doen, welke taken je uit mag voeren, welke werktijden je hebt, hoeveel uur per week je ingezet kunt worden en wanneer jouw salaris wordt uitbetaald (niet het minst belangrijke). Zorg er altijd voor dat je alle gegevens op papier krijgt en als je een contract moet ondertekenen lees dan eerst de voorwaarden door zodat je daarna pas gaat tekenen. Op deze manier weet je namelijk precies waar je aan toe bent. Mocht het vakantiewerk nu goed bevallen dan kun je hier misschien in het weekend of doordeweeks in de avonduren ook een paar uur gaan draaien, maar eerst maar eens op zoek naar geschikt vakantiewerk.


€ 100,- of meer per maand bijverdienen?
Thuis verdienen met het invullen van vragenlijsten.

vragen beantwoorden


This entry was posted in Informatie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *