Vakantiewerk bij een kinderdagverblijf

Als je altijd al graag met kinderen hebt gewerkt dan kun je in je vakantie gaan werken bij een kinderdagverblijf. Als je hier vakantiewerk wilt gaan doen dan is het belangrijk dat je de juiste papieren in je bezit hebt. Je dient in ieder geval een EHBO-diploma te hebbe. Je moet de kinderen namelijk kunnen verzorgen wanneer er een ongeluk(je) is gebeurd.

Niet alleen voor meisjes

Het zijn vaak meisjes die graag met kinderen gaan werken, maar voor het werken bij een kinderdagverblijf kunnen ook mannen zich melden. Vaak is er een tekort aan mannen bij het werken in een kinderdagverblijf dus als je een man bent en graag met kinderen werkt, dan heb je vaak voorrang op de vrouwen omdat er al zo weinig mannen zijn.

Werkervaring

Mocht je nu een studie doen bijvoorbeeld MBO kinderopvang, dan kun je misschien in de vakantie ervaring op gaan doen. Als je een EHBO diploma in je bezit hebt en je kunt aantonen hoeveel ervaring je hebt met kinderen dan kunnen ze misschien wel een kracht gebruiken.

Belangrijke eigenschappen

Bij het werken in een kinderdagverblijf is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. Je krijgt namelijk niet alleen met de kinderen te maken maar ook met de ouders. Alle ouders hebben speciale wensen, maar ook de kinderen hebben soms elk een gebruiksaanwijzing. Je moet ook goed opletten wat de kinderen wel en niet mogen eten omdat de kinderen steeds vaker een allergie hebben. Daarnaast dien je ook goed te kunnen overleggen met collega’s. En continu moet je zeer alert zijn: kinderen zijn onvoorspelbaar en een ongeluk zit in een klein hoekje.

Dit kom je tegen op een werkdag

Je moet verslagen maken over de dagelijkse gebeurtenissen, soms voor de ouders, soms om met je collega’s te bespreken. Je werkt bij een kinderdagverblijf eigenlijk nooit alleen, je bent een team en hebt samen de verantwoordelijkheid voor een groep kinderen. Met de groep kinderen ga je samen werken, eten en spelen en je brengt op een zinvolle en gezellige manier samen de dag door.

Op tijd solliciteren

Het is belangrijk dat je op het juiste moment gaat solliciteren naar vakantiewerk bij een kinderdagverblijf, doe het ruim voor de vakantie en misschien al wel als je met de studie gaat beginnen. Op deze manier kent men jou, kun jij een beroep op hen doen als je vragen hebt en kan men jou vragen om bij te springen, bijvoorbeeld door in te vallen wanneer het druk is in de vakanties en soms ook in de weekenden.


€ 100,- of meer per maand bijverdienen?
Thuis verdienen met het invullen van vragenlijsten.

vragen beantwoorden


This entry was posted in Soorten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *