Werken in de zorg of thuiszorg

Als je het leuk vindt om in de thuiszorg te werken, dan zou jij je bij de thuiszorg in kunnen schrijven voor vakantiewerk. Wacht daarmee niet tot de vakantie is begonnen, maar meld je alvast eerder aan. In de thuiszorg gaan natuurlijk de vaste krachten ook op vakantie en omdat de mensen waar zij werken hulp nodig hebben ook in de vakantie, zijn er veel vakantiekrachten nodig.

Werken met je hart

Het gaat er dan om dat je werk gaat doen met je hart. Misschien wil je bij ouderen werken of hen begeleiden met de dagelijkse dingen, waarbij zij hulp nodig hebben. Je kunt ook met jongeren gaan werken met een beperking. Je zou kunnen denken aan hulp bieden bij het boodschappen doen, hun huis samen op orde brengen, de administratie voor hen of samen regelen.

Uitdagend en afwisselend

Er is uitdaging genoeg en geen gebrek aan afwisseling wanneer je kiest voor vakantiewerk in de thuiszorg. Ook de dankbaarheid van de mensen waar je werkt is meestal erg groot, je wordt met open armen ontvangen. Bij ouderen los jij namelijk vaak een stukje eenzaamheid op. Niet alleen de werkzaamheden zijn bij vakantiewerk in de thuiszorg belangrijk, maar juist de aandacht die je aan de mensen geeft is van groot belang. Daardoor is het werken met je handen maar ook met je hart. Het is erg prettig voor alle partijen als je kiest voor een vakantiebaan in de thuiszorg, dat je dit meerdere jaren achter elkaar gaat doen. Laat meteen weten als je vakantiewerk in de thuiszorg afloopt en het is je goed bevallen, dat je graag weer terug komt. Er kan dan meteen een notitie worden gemaakt.

Plaatsing

Vakantiewerk in de thuiszorg omvat erg veel. Je kunt ingezet worden bij ouderen, bij mensen met een beperking, maar ook in gezinnen met jonge kinderen. Tijdens het sollicitatiegesprek moet je duidelijk aangeven wat je voorkeur heeft. Je wordt namelijk geplaatst op die plaatsen waarvan men denkt dat het de juiste zijn.

Bij vakantiewerk in de thuiszorg heb je natuurlijk de cliënt, die tevreden moet zijn maar ook je werkgever, de zorginstelling. Bij problemen tussen de cliënt en jou kun je altijd terugvallen op de werkgever.


€ 100,- of meer per maand bijverdienen?
Thuis verdienen met het invullen van vragenlijsten.

vragen beantwoorden


This entry was posted in Soorten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *